Kézműves élmények diákokra hangolva | Mézeskalács Múzeum

Kézműves élmények diákokra hangolva

A gyerekek a kezükkel is tanulnak

Több tízezer nálunk járt diák látogató után ezt már nem csak tudjuk, de tapasztaljuk is.

Értelmi és főleg érzelmi intelligenciájuk fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy kezüket sokat használják, dolgoztassák, alkossanak vele. És ha már alkotnak, ne csak virtuálisat alkossanak vele, hanem valóságosat, megfoghatót.
Olyan tárgyat, amire büszkén nézhetnek, amire azt mondhatják: ezt én alkottam. Ezzel erősíthetjük bennük azt az - egészséges felnőtt gondolkodáshoz elengedhetetlenül szükséges - tudatot, hogy ők is képesek lesznek valamire az életben. Mert ha valamire képesek, akkor bármire képesek. És ha tenni is akarnak majd, akkor felnőve nem lesznek másokra utalva. Épp ellenkezőleg: azért akarnak majd tenni, dolgozni, alkotni, hogy másokat is felemeljenek.

Lebilincselő érzés, amikor a diákcsoportokat kísérő pedagógussal ezért a célért tudunk együtt, összhangban dolgozni. Öröm, amikor a pedagógussal együtt csodálkozhatunk rá: minden gyerekbe kincsek vannak kódolva, csak a kódot meg kell fejteni.

Az iskola a rohanó, feszített munkarend mellett egyre inkább csak az értelmi intelligenciára tud koncentrálni. Nekünk hivatásunk, hogy a kirándulásokon segítsünk picit az érzelmi intelligencia fejlesztésében.

Ezek a célok vezetnek minket minden diákcsoportunknál, amikor

 • múlt és munkaszerető filmünket mutatjuk be.
 • személyesen mesélünk a családról, a vállalkozásról.
 • kézműves foglalkozások során tanítunk, bátorítunk, dicsérünk.
 • kedvezménnyel adjuk a diákbelépőt.
 • a csoportot kísérő pedagógus ajándékba kapja tőlünk a belépőt. Ezzel a gesztussal köszönjük meg neki, hogy velünk gondolkodik és évről évre visszatér hozzánk.
Mézeskalács Múzeum, kézműves foglalkozás, Szekszárd

Mit láthatnak nálunk a Mézeskalács Múzeumban?

 • Bizonyítékot arra, hogy a kézműves munkának is van jövője, értéke és értelme. Filmünkön, kiállításunk eszközeivel és személyes találkozásunkon keresztül a gyerekek megtapasztalhatják, megérezhetik a munka szépségét, szeretetét.
 • Számtalan szebbnél szebb mézeskalácsot és gyertyát, melyek mind-mind a filmen bemutatott munkafolyamatok kézzel fogható eredményei.
 • A múlt egy darabját és a belőle teremtett jelent és jövőt: manufakturális gyertyakészítés egykor és ma. Múltunkra támaszkodva, múltunkból táplálkozva építhetjük a jelent és a jövőt.
 • A cukorka készítés hagyományos módjának bemutatásával példát arra, hogy a kézműves termékek lélekkel készülnek.

És mivel fűszerezzük meg kiállításunkat?

A már sokat emlegetett filmmel, mely bemutat minden kiállított eszközt használat közben. A filmen a Petrits család tagjai termelnek, dolgoznak, megmutatják, hogy hogyan működnek a régi masinák.
Kívánságára mindezt megkoronázhatjuk egy személyes találkozóval, tárlatvezetéssel, mely során a Petrits család egy tagja kalauzolja Önöket, mesél a családról a kiállításról, a mesterségről, múltról, jelenről, jövőről. A személyes találkozóhoz kérjük, hogy 3-4 nappal előre jelezzék igényüket, hogy a szolgáltatást mindenképpen biztosítani tudjuk.

Diákcsoportok, iskolák, osztályok számára csoportos kedvezmény:

Legalább 15 fő érkezése esetén mindössze 400,- Ft / fő áron kínáljuk Önöknek a múzeumi belépőt.
Sőt: kézműveskedő belépőnkhöz egy díszítésre előkészített mézeskalács szívet is adunk, melyet a gyerekek saját kezükkel díszíthetnek fel és vihetnek magukkal.
A kézműveskedő belépődíjunk mindössze 750,- Ft, mely már tartalmazza a mézeskalács szívet is.
A csoportot kísérő 2 pedagógus számára a belépőt ajándékba adjuk.

A személyes találkozás, tárlatvezetés:

A legalább 25 fővel érkező csoportok számára a személyes tárlatvezetésünket ajándékba adjuk. Ám az ez alatti létszámú csoportoknak is csak 4000,- forintba kerül alkalmanként.

Mennyit idő szükséges a múzeum megtekintésére?

Röviden: Átlagosan 1 órával érdemes számolni.
Kicsit részletesebben: A film 30 perces. Személyes kíséretünk esetén szívesen válaszolunk minden feltett kérdésre, ez 5-15 perc időt szokott igénybe venni átlagosan. A mézeskalács díszítésre szükséges idő létszámtól és a gyerekek alkotókedvétől függ, 15-30 perc általában.
Kérjük, keressen telefonon, és készséggel válaszolunk rá, hogy az Ön igénye alapján kb. mennyi időt vesz igénybe programunk.

Van vásárlási lehetőség?

A múzeum melletti mintaboltunkban kedvező áron vásárolhat saját készítésű termékeinkből finomságokat, szépségeket, ajándéktárgyakat.

Kínálatunk:

 • Finom, puha és zamatos mézes puszedlik
 • Hangulatos gyertyák
 • Gyönyörű mézeskalácsok
 • Múltidéző kézműves cukorkák
 • Szekszárdi márcos italok
 • Tea, kávé, fagylalt


telefonos bejeletkezés
Bejelentkezés
+36 20 951 06 87
telefonos bejeletkezés

Bankkártyával is fizethet

Kedvezmények

Cím

Mézeskalács Múzeum és Mintabolt
7100 Szekszárd
Munkácsy utca 9/b
Parkolási lehetőségek

Telefon

+36 20 951 06 87
+36 20 416 31 40
+36 20 384 82 24

E-mail

muzeum[kukac]mezeskalacs.hu

Mézeskalács webáruház

www.mezeskalacs.hu

Közösségi oldalak

Kapcsolat