Megtelik a családi élményalbum | Mézeskalács Múzeum

Megtelik a családi élményalbum

Tudjuk, hogy mit kerestek...

...mert mi is családosan járjuk az országot, olyan programot keresve, ahol nem csak a gyerekeink kapnak élményeket és tudást, hanem mi is jól érezzük magunkat.

Mit kínálunk a Ti családi kirándulásotokhoz?

 • Kiállítást, amit a család intim környezetében, mindent átbeszélgetve nézhettek végig
 • A kiállított tárgyakat bemutató szórakoztató filmet
 • Kézműveskedést is biztosító kedvezményes családi belépőt
 • Kérésetekre akár személyes kíséretet, tárlatvezetést
 • Vásárlási lehetőséget finomságainkból és gyertyáinkból

Használd ki a kézműveskedési lehetőségeket (nem csak nálunk)!
Tudtad, hogy a gyerekek értelmi és főleg érzelmi intelligenciájának fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy kezüket sokat használják, dolgoztassák, alkossanak vele? És ha már alkotnak, ne csak virtuálisat alkossanak vele, hanem valóságosat, megfoghatót. Olyan tárgyat, amire büszkén néznek, és azt mondhatják: ezt én alkottam. Ezzel erősíthetjük bennük azt az - egészséges felnőtt gondolkodáshoz elengedhetetlenül szükséges - tudatot, hogy ők is képesek lesznek valamire az életben. Mert ha valamire képesek, akkor bármire képesek. És ha tenni is akarnak majd, akkor felnőve nem lesznek másokra utalva. Épp ellenkezőleg: azért akarnak majd tenni, dolgozni, alkotni, hogy másokat is felemeljenek.

Még valami, ami fontos lehet számodra...

Amit nálunk a Mézeskalács Múzeumban kiállítva látsz, az mind-mind egy családhoz kötődik: a mi családunkhoz, a Petrits családhoz. Nálunk 1825 óta apáról fiúra száll a mézeskalácsos és a gyertyaöntő mesterség (igen, kényszerítés nélkül :) ). A vállalkozást a családi kötelék tartja össze. A múlt generációk adják a családfa gyökerét, belőlük táplálkozunk, rájuk támaszkodunk, ők tartanak meg minket a viharokban. A jelen és a jövő generációk pedig új és új hajtást jelentenek.
Ez a szellemiség az egész kiállítást átjárja, érezni fogod. Sőt fontosnak érezzük, hogy üzletünkben is családias hangulattal találkozz, és otthonodtól távol is egy picit otthon érezd magad.

Mézeskalács Múzeum, családi látogatás, Szekszárd

Mit láthattok nálunk a Mézeskalács Múzeumban?

 • Bizonyítékot arra, hogy a kézműves munkának is van jövője, értéke és értelme. Filmünkön, kiállításunk eszközeivel és személyes találkozásunkon keresztül a gyerekek megtapasztalhatják, megérezhetik a munka szépségét, szeretetét.
 • Számtalan szebbnél szebb mézeskalácsot és gyertyát, melyek mind-mind a filmen bemutatott munkafolyamatok kézzel fogható eredményei.
 • A múlt egy darabját és a belőle teremtett jelent és jövőt: manufakturális gyertyakészítés egykor és ma. Múltunkra támaszkodva, múltunkból táplálkozva építhetjük a jelent és a jövőt.
 • A cukorka készítés hagyományos módjának bemutatásával példát arra, hogy a kézműves termékek lélekkel készülnek.

És mivel fűszerezzük meg kiállításunkat?

A már sokat emlegetett filmmel, mely bemutat minden kiállított eszközt használat közben. A filmen mi, a Petrits család termelünk, alkotunk, megmutatjuk, hogy hogyan működnek a régi masinák.
Ha kéritek, személyes vezetést, mézeskalács díszítést is megmutató kíséretet biztosítunk nektek, mely során a Petrits család egy tagja kalauzol benneteket, mesél a családról a kiállításról, a mesterségről, múltról, jelenről, jövőről. A személyes találkozóhoz kérjük, hogy 3-4 nappal előre jelezzétek igényeteket, hogy a szolgáltatást mindenképpen biztosítani tudjuk.

Kedvezményes családos belépőjegy

Családi belépőnk két fő felnőtt és legfeljebb 4 gyermek számára biztosítja, hogy megnézhessétek a kiállítást és a hozzá tartozó filmet. Sőt, a belépőjegy mellé egy piros mézeskalács szívet is adunk, ami arra vár, hogy ti díszítsétek fel (mindent adunk hozzá).
Ha több szívet is szeretnétek vásárolni hozzá, annak sincsen semmi akadálya.
A kedvezményes családi belépőjegy ára 2100,- Ft családonként. Ha több mint egy szívet szeretnétek díszíteni, a további szívek ára 400,- Ft / db.
Személyes kíséretünknek, vezetésünknek a díja 4000,- Ft / alkalom (tehát ha három család érkezik együtt, 4000:3 = 1333,- Ft családonként)

Nyitva tartásról, árakról további részleteket ide kattintva találsz.

Kedvező áron vásárolhatsz saját készítésű termékeinkből.

A múzeum melletti mintaboltunkban kedvező áron vásárolhatsz saját készítésű termékeinkből finomságokat, szépségeket, ajándéktárgyakat.

Kínálatunk:

 • Finom, puha és zamatos mézes puszedlik
 • Hangulatos gyertyák
 • Gyönyörű mézeskalácsok
 • Múltidéző kézműves cukorkák
 • Szekszárdi márcos italok
 • Tea, kávé, fagylalt


telefonos bejeletkezés
Bejelentkezés
+36 20 951 06 87
telefonos bejeletkezés

Bankkártyával is fizethet

Kedvezmények

Cím

Mézeskalács Múzeum és Mintabolt
7100 Szekszárd
Munkácsy utca 9/b
Parkolási lehetőségek

Telefon

+36 20 951 06 87
+36 20 416 31 40
+36 20 384 82 24

E-mail

muzeum[kukac]mezeskalacs.hu

Mézeskalács webáruház

www.mezeskalacs.hu

Közösségi oldalak

Kapcsolat